PASIUNEA in afacere – Cautam solutii sau gasim scuze?

Am fost educata sa caut solutii! Mama imi spunea „Pentru orice problema exista intotdeauna doua solutii” Ulterior, cand am crescut, am aflat ca de fapt exista mai multe solutii. Important este sa o alegi pe cea mai potrivita!

De cand ma stiu, in luna ianuarie fac planuri! Planuri pentru viata personala sau pentru viata profesionala. Intotdeauna, luna decembrie imi incarca bateriile pentru noul an! Astfel ca, in luna ianuarie „pun pe hartie” tot felul de idei si obiective. Nu stiu, poate si pentru faptul ca sunt nascuta in luna ianuarie si simt altfel ca incep un nou an 🙂

PASIUNEA

Pe plan personal, intotdeauna stiu foarte clar ceea ce-mi doresc de la viata iar totul este foarte usor pentru ca nu depinde decat de mine.

Pe plan profesional in schimb, identific de fiecare data mai multe „variabile” si totul devine mult mai „greu”. Stiti si voi cum sta treaba…trendul de piata, tipologia de client, modificarile comportamentale ale clientilor…. modificarile platformelor de marketing….. modificarile trandurilor de marketing…. si deja totul parca incepe sa devina foarte dificil.

Dar, dupa peste 19 ani de experienta si „antrenament”, pot spune ca si pe plan profesional TOTUL DEPINDE TOT DE NOI si DE ATITUDINEA NOASTRA!

DOAR NOI PUNEM LIMITE

Stiu, e greu dar nu imposibil! De aceea, intrebarea care primeaza este: Cautam solutii sau gasim scuze?

Recent m-am intalnit cu doi prieteni foarte buni. Fiind profesionisti intr-un domeniu care in ultima vreme nu prea este apreciat in Romania, m-au intrebat ce ar putea sa mai faca sa poata sa-si asigure un venit constant, care sa le ofere un confort financiar.

Este o intrebare pe care o intalnesc tot mai des in ultima vreme!

O sa scriu aici exact ce le-am spus si lor.

Ce iubesti sa faci? Ce iti da un sentiment de satisfactie, bucurie si implinire? Nu-l putem numi chiar hobby, caci hobby poate fi numit si sa te uiti la Netflix toata ziua 🙂 Asta nu cred ca iti va aduce un venit lunar ci doar o cheltuiala foarte mare, lunar. Sa ne intelegem, nu sunt impotriva vizionarii filmelor sau serialelor pe Netflix sau orice alt canal de genul, sunt impotriva lipsei de masura caci, nu poti sta toata ziua sa te uiti la seriale si seara sa ai pretentia unui castig fianciar….

Dar sa nu ne abatem de la subiect…

Deci ce iubesti cel mai mult sa faci? Ce PASIUNE ai in viata? Ce activitate te face fericit? TOTUL PLEACA DE AICI!

Si voi explica de ce!

Degeaba te apuci de un business intr-un domeniu pe care nu-l agreezi, nu-l respecti! Nu vei da niciodata randament sau, daca o vei face, va fi pentru o perioada limitata de timp! Si cred cu tarie acest lucru! Stiti firmele acelea de succes care au disparut peste noapte de pe piata? Hmmm, cred ca tot de aici li se tragea! Bine, recunosc, sunt si exceptii dar, majoritatea au renuntat cand au dat de greu tocmai pentru ca le-a lipsit pasiunea, care iti da forta sa gasesti solutii, sa mergi mai departe!

DE CE? Pai hai sa iti explic!

Sunt atat de multe momente grele in viata unui antreprenor incat doar daca iubesti cu adevat ceea ce faci nu vei renunta niciodata!

Da, stiu, mai sunt si motivatii de genul „gurile de hranit de acasa”…. dar nu se compara randamentul oferit de catre cineva care chiar IUBESTE CEEA CE FACE cu randamentul oferit de cel care FACE CA TREBUIE SA FACA!

Stii acele momente cand nu-ti vine sa te dai jos din pat dimineata sa te duci la birou? Sau acele momente cand trebuie sa sacrifici alte momente/ bunuri/ mofturi pentru un proiect/ parteneriat nou in afacere? Stii vorba aceea „DRAGOSTE CU SILA NU SE POATE”? Eu cred ca este valabila si in afaceri!!!

Deci, sfatul meu este, identifica PASIUNEA si nu mai ramane decat sa o adaptezi la PIATA actuala!

CUM? Pai hai sa vedem!

  1. studiu de piata
  2. si pur si simplu identifica-te cu nevoile clientului in domeniul respectiv si ai sa ramai surprins cate variante complementare unui domeniu sunt inca neatinse in Piata din Romania!

Bineinteles ca daca vei spune prietenilor ce vrei sa faci, majoritatea vor spune ca nu va merge! Iti recomand sa nu-i asculti! Sa mergi mai departe! Mergi cu o investitie mica financiara dar de la timp nu face rabat! Daca tu iubesti ceea ce faci, VA MERGE!

Nu spune nimeni ca este usor! Dar, atunci cand iti place ceea ce faci, pare mai usor, nu?

EXACT DESPRE ASTA ESTE VORBA! DESPRE PASIUNEA a ceea ce faci, pentru ca este sigura care creeaza determinare.

Deci, cautam scuze sau gasim solutii?

Ianuarie inca nu s-a terminat! Inca mai avem timp sa facem planuri! Tu ti-ai facut planul pentru 2022?

Eu iti urez SUCCES si nu uita sa crezi in PASIUNEA ta! Vei gasi solutii!

________________________________________________

ALLHOST – Grație echipei performante, am abordat și finalizat in peste 19 ani de activitate, lucrări care acoperă toată gama de servicii, de la creare website, web design sau redesign site la creare de bloguri, site-uri de prezentare, portaluri sau magazine online, îmbunătățirea performanțelor site-ului, promovare prin banner-e și link-uri, optimizarea pentru motoarele de căutare, campanii Google AdWords sau promovare pe Facebook, Instagram, Google+, Twitter.., administrare și securizare.

Scroll to Top