Importanta prezentei online

Ai o afacere? Trebuie neaparat sa fii prezent online! Cum? De ce? Vom incerca sa-ti prezint mai jos cum sta treaba!

Sa spunem ca vrei sa-ti zugravesti apartamentul si nu ai pe nimeni care sa-ti recomande un zugrav. Ce faci prima data? Te duci sa cumperi un ziar sau cauti o revista locala cu oferte servicii (asta in situatia in care exista asa ceva)? Sa-ti amintesc eu? CAUTI PE GOOGLE!!! Corect?

Asa se intampla si in cazul activitatii pe care tu o desfasori!

Am auzit tot felul de pareri de la „cunoscatori”: ” Afacerea mea nu merge promovata online. Afacerea mea se vinde din gura in gura” Da, poate ai dreptate pentru moment si doar pentru faptul ca, asa cum se spune in marketing, un client multumit iti aduce inca 5 clienti! Dar pentru cei care nu au legatura cu clientul tau si care nu au prieteni care sa le recomande? Sau poate nu vor sa apeleze la un prieten?

Imi amintesc acum vreo 16 ani, cand eram la inceputul acestei lumi minunate (interminabilul Google), am fost la un potential client in domeniul juridic. Mi-a spus acelasi lucru: „Nu cred ca tipul meu de afacere trebuie sa fie online!” I-am adresat o singura intrebare: ” Daca ati dori sa renovati cabinetul si ati avea nevoie de un zugrav unde ati cauta?” Raspunsul a fost simplu: „Pe Google” iar atunci si-a dat seama singur unde trebuie sa fie afacerea lui! Si acum este, pe prima pagina in cautarile pe Google!

Sa-ti vorbesc in continuare de statistici? Cred ca nu mai este cazul! Cred ca trebuie doar sa contietizezi ca promovarea unei afaceri online este incomparabil mai avantajoasa decat cea in reviste! Sa mai vorbim si de costuri? Cat te costa o publicare intr-o revista care are un numar limitat de clienti? Ai targhetat bine piata cand ai ales cititorii revistei respective? Dar aici deja intram in alte detalii.. subiect care va fi abordat intr-un articol viitor.

Daca nu te-am convins, mai intreaba un prieten care are deja o afacere prezenta online!

Totul incepe cu un siteweb sau macar un basic – conturi social media! Dar si acestea trebuiesc facute „cu cap”!

Indiferent cum alegi important este sa faci pasul!

FII ONLINE! CLIENTII TE CAUTA! Afacerea TA este prezenta online?

Scroll to Top