Un Anonim care mi-a schimbat "zambetul"

Un Anonim care mi-a schimbat "zambetul"

Astazi voi scrie despre altceva. Nu despre webdesign, nu despre importanta marketingului, nu despre cresterea vanzarilor….ci despre mine ca om, nu ca profesie. Probabil vin influentata de ultima carte citita, pe „nerasuflate”, care m-a ajutat sa-mi deschid sufletul mai mult fata de mine insami.

” Iluminarea nu este despre cum ai ajuns tu in lumina, ci despre cum ai ajutat pe altii sa iasa din intuneric. Mai exact, nu este despre ceea ce spui tu despre tine, ci despre ceea ce faci pentru altii”

Acesta este un citat din cartea despre care va spuneam mai sus: „Pe drumul schimbarii” scrisa de „Un Anonim” Multi, probabil ar spune ca este un SF. Petru mine a fost o oaza de liniste, un moment cu mine, trecand peste momentele pe care unii le-ar numi SF-uri si interpretand momentele putin mai curajos decat pare.

Obisnuiesc sa citesc in weekend, tocmai datorita faptului ca in cursul saptamanii sunt „bagata” tot timpul in laptop, coduri, imagini…reclame. Mi-am creat un obicei pentru mine, poate necajind pe unii dintre „prieteni” pentru ca nu mai vreau sa lucrez in weekend tocmai pentru a-mi spori „veniturile”.

Ceea ce m-a facut sa precizez in acest articol aceasta carte, este tocmai aceasta posibilitate de a intelege ca noi avem in aceasta viata o „sarcina”, un scop. Modul cum omul accepta sa intre in rutine pe care le considera normale, pentru ca a fost educat ca „asa trebuie”, ca „asa este frumos” este de fapt o indepartare de la aceasta „sarcina”. Am invatat mereu ca trebuie sa fim pe aceeasi lungime de unda cu „restul”. Dar nu am fost invatati niciodata ca am putea fi altfel. Ca motivul pentru care noi am venit aici este altul.

Andreea, unul dintre personajele principale din carte, trece printr-o astfel de schimbare. Modul prin care scriitorul o relateaza, poate ca este putin cam exagerat…dar importanta este schimbarea. Dupa un cumul de fapte, ganduri, trairi, important este ca Andreea a reusit sa-si gaseasca „sarcina”. Sunt multe persoane care probabil, dupa o viata intreaga de ganduri, rataciri tot nu reusesc sa-si gaseasca scopul! Andreea poate fi considerata o norocoasa, daca o putem numi asa in ciuda problemelor cu care s-a confruntat.

Am stat cu mine! Cat de bine a fost! Fara laptop, fara telefon… M-am bucurat si am savurat fiecare moment. Am reusit sa reiau fiecare capitol din viata mea. Au fost destule pana la 44 de ani… Si ii multumesc Unui „Anonim” pentru asta. Am realizat ca in afara de sanatatea mea si a copilului meu, singura satisfactie a mea sunt cuvintele de multumire din partea tuturor celor pe care i-am ajutat. Cu un sfat, cu un proiect, cu timpul meu, cu gandul meu. Asfel mi-am dat seama ca imi place sa ajut oamenii. Ca imi da o stare de multumire poate exagerata dar binevenita 🙂

Apoi m-am gandit cu  ce as mai putea ajuta eu oamenii? Cu bani? Nu! Cu lucruri? Nu! Cu relatii? Nu! Cu sfaturi gratuite? Da! Cu consultanta? Da! Cu experienta mea? Da!

Astfel ca vin sa va spun ca,  DA, vreau sa ajut cat pot! Astfel ca, daca ai o problema, de natura servicilor pe care le-ai gasit pe acest site, scrie-mi. Atata timp cat pot sa te ajut o voi face cu cea mai mare placere! Atata timp cat nu necesita timp de executie ci doar o parere sau un sfat, o voi face cu drag, GRATUIT! De fapt nu stiu daca e gratuit :), ca de fapt cred ca ma ajuta pe mine sa-mi ating scopul! Sa ajut cat mai multa lume!

As putea dezvolta destul subiectul dar sunt sigura ca voi ati inteles ideea 🙂 Va astept sa-mi scrieti pe Office[@]Theyas.ro si nu uitati ca, daca ne ajutam semenii, ne ajutam de fapt pe NOI! Cartea, las la aprecierea voastra daca doriti sa o cititi sau nu. Eu cred ca merita citita! Cine stie ce „ganduri” ne mai vin. Important este sa ne gasim „sarcina”, scopul!